Blog

Neiti Suomi on sairas, menossa teholle, kohta koomassa!

Hei kaikki taas pitkästä aikaa,

Interaktiivisuus on nykyään in. Joten päätin käyttää interaktiivisuutta tässä sähköpostissa.

Nosta oikea kätesi naamasi tasolle. Kallista päätäsi hieman vasemmalle. Läimäytä itsenäsi naamaan ja kovaa sittenkin. Toivottavasti sattui.

Saatat ihmetellä, miksi piti olla interaktiivinen? Koska Suomen nykyinen täyteen kaaokseen johtava poliittinen tilanne on sinun syytäsi. Sinä, taas kerran äänestit samat täyttä soopaa puhuvat, kyvyttömät poliitikot johtamaan Suomea.

On todella outoa, että yksikään yritys ei halua entistä ministeriä yrityksensä johtoon, mutta koko Suomen johtoon he kyllä kelpaavat! Me annamme täysien amatöörien hoitaa maamme asioita!

Onko mukava katsella kun poliitikot roikkuvat iltauutisissa vallan tärkeinä selittelemässä yhteiskuntasopimusta, aivan kuin se muka olisi auttanut Suomen uuteen nousuun. Henkilökohtaisesti seuraisin mieluimmin vaikka Matti Nykäsen tosi tv-sarjaa. Itse asiassa Matista saisi hyvän urheiluministerin… eikö? On Matti ainakin urheillut ammatikseen, kun useimmat ministerit eivät ole edes harrastaneet omaa alaansa.

Tilanne on se, että työttömyys on kasvanut hurjasti ja Kela arvioi, että ollaan pahemmassa tilanteessa kuin 1990-luvun lamassa ja kriisikuntia tulee enemmän. Tunnetteko jonkinlaista pistoa sydämessänne, että yhteiskuntasopimus neuvottelut ovat kariutuneet, Lauri Lyly?

Lyly ei tunne pistosta sydämessään, eikä myöskään yksikään poliitikko, joka oli mukana hautaamassa typerillä yhteiskuntasopimuksillaan Suomea suohon. Tunteakseen pistoksen sydämessään, pitää olla sydän. Valitettavasti nykypolitiikka on sydämetöntä liito- ja puoluepolitiikkaa, jossa ei kansalaisten hyvä paina yhtään mitään.

Mikä pahinta, kaaos, lama ja politiikkojen hölmöily vain jatkuvat yhä kiihtyvämmällä vauhdilla. Odota vaan, kun lama vähän syvenee, säästösi ja eläkkeesi tullaan viemään. Mikään ei tule pysäyttämään politiikkojen rahan himoa. Kansalainen maksaa aina!

Mieti, Suomen taloutta yritetään korjata kiristämällä sakkoja ja mopo veroilla. Eikö tämä pitäisi olla merkki siitä kuinka epätoivoisessa tilanteessa olemme? On ei hätää, kyllä Suomen talous tästä kohentuu… onhan vielä polkupyörät ja potkukelkat jotka voidaan panna verolle ensivuonna.

Neiti Suomi on sairas, menossa teholle, kohta koomassa!

Jokainen omilla aivoilla ajatteleva tietää, että Suomi valitettavasti on täysin kestämättömällä tiellä. Parin vuoden päästä olemme lakki kädessä aivan samalla lailla kuin Kreikka nyt. Mutta sitä ennen EU avustukset on imetty tyhjiin, joten Suomi poloinen joutuu selviämään yksin. Valtavat leipäjonot, massa työttömyys ja kurjuus voivat olla arkea hyvinkin nopeasti.

Harva haluaa uskoa että Suomesta, maailman parhaasta maasta voisi tulla uusköyhä maa. On helpompi pistää pää santaan ja toivoa, että joku pelastaa meidät kuin katsoa tilannetta realistisesti maalaisjärjellä. Ainostaan oikeanlainen järkevä ajattelu ja teot voivat pelastaa meidät. Kaikki politikointi, mitä nyt tehdään tulee johtamaan vain syvemmälle suohon.

Suomessa on paljon hyvää tarkoittavia henkilöitä ja organisaatioita, jotka yrittävät korjata maan ongelmia. Ongelma niiden kanssa on, että ne nakertavat jokainen omaa pientä juttua, joten vaikka ne saisivat jotain aikaiseksi, se ei muuta isoa kuvaa miksikään.

Tarvitsemme käytännönläheisen, maalaisjärkeen perustuvan ja kokonaisvaltaisen mallin jolla voimme muuttaa maan oletusasetukset terveemmiksi.

Valtiovallan oletusasetukset on muutettava niin, että se on lähtökohtaisesti kansalaisten puolella, unohtamatta että business ja raha pyörittävät maailmaa.

Uusi Arvopohjainen Demokratia-malli voisi toimia lähtökohtana uuden hallintomallin kehittelylle. Se on käytännönläheinen ja täysin toteutettavissa oleva malli.

UAD idea, jonka aika on tullut

UUSI ARVOPOHJAINEN DEMOKRATIA – SUOMI ILMAN POLIITIKKOJA

Millaisen hallintomallin ja yhteiskunnan sinä loisit, jos voisit aloittaa tyhjältä pöydältä?

Kuinka syvälle meidän pitää upota, ennekuin sinä ymmärrät, että poliitikot ovat ajaneet meidät tähän tilanteeseen? Koska sinä alat vaatia muutosta? Koska tulet olemaan valmis tekemään oman osuutesi? Koska hiffaat, että lapsesi tulevat suurella mahdollisuudella elämään elämänsä kurjuus Suomessa? Haluatko todellakin jättää heille tällaisen perinnön?

Valitettavasti näyttää siltä, että kansalaisilla ja etenkin oppineilla on liian kiire sählätä muita juttuja. Suomen on mentävä vaikean laman läpi ennen kuin tulemme järkiimme ja alamme miettimään, eikö todellakaan ole parempaa tapaa hallita ja johtaa maata kuin nykyinen näennäisdemokratia.

Demokratia on kansanvaltaan perustuva valtiojärjestys tai hallitusmuoto. Demokratian perusajatus on, että hallintovalta nousee kansasta ja toteuttaa kansan tahtoa. Toteuttaako Suomen hallitus kansan tahtoa? Mielestäni demokratian tärkein sääntö – kansan tahdon toteuttaminen – ei Suomessa täyty. Suomi ei ole demokraattinen vaan poliittinen maa. Politiikka jyrää demokratian yli lähes jokaisessa päätöksessä. Kansanedustajia pitäisi kutsua puolue-edustajiksi, joita he todellisuudessa ovat.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Toivon sinulle parasta.

Timo Ylä-Soininmäki

Arvovallankumous etsii tekijöitä!

  1. Jos jaksoit kahlata tänne asti, saat katsottavaksi videon, joka vie ”elämästäsi” 8 minuuttia ja 28 sekuntia. https://www.youtube.com/watch?v=ipe6CMvW0Dg

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply

Comment Spam Blocking by WP-SpamShield