Blog

Pankkijätti miljardisopimukseen Yhdysvaltain oikeusministeriön kanssa

Talouselämä 20.10.13

Useiden yhdysvaltalaismedioiden mukaan pankkijätti JP Morgan on sopinut Yhdysvaltain oikeusministeriön kanssa 9,5 miljardin euron suuruisesta maksusta asuntoluottojensa selvittämiseksi. Jos sopimus toteutuu, se on ennätyksellisen suuri.

Yleisradioyhtiö BBC kirjoittaa, että sopimus on alustava ja siihen päästiin perjantaina. JP Morgania syytetään siitä, että se on myynyt asuntolainoja, joiden se tiesi olevan liian riskialttiita.

Sopimuksen osapuolista kumpikaan ei ole kommentoinut asiaa.

Oma kommentti: Tämä on juuri sitä ison rahan valtaa, joka jyllää maailmalla. Nämä isot pankit saavat kaikki tekonsa anteeksi, oli sitten kyse huumerahojen pesusta, terroristien auttamisesta tai suorasta huijaamisesta pankki ja sijoitus asioissa. Pankeissa kukaan ei joudu edesvastuuseen, vaan ne selviävät sakolla. Yes sakko saattaa olla dollarimääräisesti suuri, mutta mitä väliä sillä on, kun pankin asiakkaat maksavat sen ja johto ei kärsi siitä yhtään. He vain saavat isot bonukset, kun pääsivät tästäkin pälkähästä kuiville.

Nämä paketit joista tämä sakko tulee tuhosi monen viattoman ihmisen elämän. Pahimpaan aikaan, USA:ssa tuhannet ihmiset valittivat, että jos he olivat edes vähän myöhässä talojensa lainamaksuissa, niin pankit eivät suostuneet kuuntelemaan heitä tai tekemään minkäänlaisia maksusuunnitelmia, vaan talot lähtivät surutta alta. Näitä asioita silloin hoitaneet virkailijat sanoivatkin jälkikäteen, että he eivät edes katsoneet kansiossa olevia papereita vaan löivät kylmästi leiman kansion kanteen, jos maksu oli myöhässä: Ulosottoon. Näin nämä pankit suorastaan varastivat tuhansien ihmisten kodit. Tähän ison rikollisen rahan valtaan on saatava loppu!

Talouselämän lukijoiden kommentteja asiasta

– Kaikki tietävät, että kongressi ja senaatti on täysin korruptoitu vieläpä poliitikkojen itsensä järjestämin verovaroin (!) ja ylin 0.1 % tässä vain siirtelee kansakunnan rahaa ja mikä katastrofaalisesti pahinta, muiden tulevaa työtä (!) itselleen omaisuutena velkaannuttamalla valtion vain omaksi hyväkseen.

Eurooppakin kaatuu siihen, että ylin kymmenys on kahminut lakeja ja verotusta kieroksi sorkkimalla itselleen muka laillisesti rahat ja matalapalkkaistunut kohta kaiken muun työn paitsi finanssirötöstelyn ja lakialan.

Kyse on rikollisuudesta, joka on 90 % oikeustajun ja moraalin vastaista.

– Kaikki nämä lehmannit ja morganit ovat puhtaasti kokonaan finanssimafian rikollisjärjestöjä.

– Jokaisella jenkillä on valtionvelkaa 2.5-kertainen määrä suomalaiseen verrattuna ja meillä talous ihan kuralla, mitä koitetaan paikata hölmöläistyyliin irtisanomalla lisää ihmisiä töistä, mikä parantaa kiinalaisen toimeentuloa krääsänmyynnissä, koska “muuhun ei ole varaa”.

Jos ostaisimme 200 eurolla enemmän joka kuukausi vain suomalaisten työn tuotteita ja saman verran ulkomaista vähemmän, paranisi työttömyys 100 000 ihmisen kohdalla olemattomiin.

Se ei ole vaikeaa esim. ruuan kohdalla ja vaatteitakin aletaan tehdä täällä äkkiä, kunhan niitä alettaisiin kysellä.

Työllisyyden parantuminen poistaisi lastenne tulevaa megataakkaa ja nytkin mahdollistaisi edes ne EU-keskitasoiset terveyspalvelut ja mahdolliset veronkorotusperuutukset. On lyhytnäköistä ja taloustajutonta kuvitella säästävänsä ostamalla halpaa ulkolaista ja vaatimalla talkoita ja savottoja ilmaisena muilta.

 

 

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply

Comment Spam Blocking by WP-SpamShield