Blog

Törkeyksien huippu… pankit auttavat huumekartelleja

Tässä on taas TÄYDELLINEN esimerkki siitä mikä nykysysteemissä on vikana: Poliitikot ja hallitukset ovat isonrahan taskussa. Jos sinulla on tarpeeksi rahaa ja valtaa, voi tehdä IHAN MITÄ vaan.

Pankit myöntävät, että he ovat auttaneet huume liigoja Meksikossa ja muualla ja jopa terroristeja. Näillä teoillaan ne ovat suoraan vastuussa tuhansien ihmisten hengistä, satojentuhansien ihmisten huumeriippuvuudesta, särkyneitä kodeista, tuhotuista unelmista.

Mutta joutavatko ne siitä vastuuseen. Eivät joudu. Valtion syytäjillä oli aivan typeriä tekosyitä, miksi pankit ovat liian isoja oikeuteen. Heillähän on tarkat tiedot tilisiiroista, kuka ne on tehnyt ja milloin. Eli jos joku, niin nämä rikokset olisi ollut helppo tutkia ja näyttää toteen, kun kaikki on tietokannassa.

Mutta ei. Nämä tappajat, tai huume liikojen telottajat kävelevät vapaina saatuaan pienen sakon. Sakon suuruus on iso dollari määrä, mutta aivan pieni osa siitä miten paljon he ovat tehneet voittoa huumekaupoilla ja rahanpesulla.

Miksi isolla rahalla on niin suuri valta? A. poliittiset henkilökohtaiset vaalituet ja apu, sekä puoluetuet. B. poliitikot tarvitsevat töitä kautensa jälkeen, ja erittäin usein he menevät töihin tai konsultoivat juuri näitä pankkeja, yrityksiä, liitoja etc. jotka ovat tukeneet häntä. C. Näin tekisit (teet) myös sinä. Me kaikki syyllistymme nepotismiin ja kaverin jeesaamiseen. Jos meillä on yhtään päätösvaltaa, niin kavereille menee kaikki hyvä mitä systeemin ohi voi ujuttaa.

Mukavasti tämä juttu tuli ulos juuri ennen joulua, jolloin kansalla on muita kiireitä ja siten sillä ei riitä mielenkiintoa nostaa meteliä tällaisesta pienestä jutusta.

Kaikki pahinta tässä on, että tämä on muille pankeille ja isoille firmoille hyvä näyttö siitä, että voitte tehdä ihan mitä vaan ja et joudu siitä edesvastuuseen. Ja ne tulevat näin myös tekemään. Ahneudella ei ole mitään rajaa.

Lue artikkeli täällä…

 Uusi lisäys 30.6.13

Pankki auttoi rikkaita veronkierrossa – Ennätyssakot rapsahtivat

Ranskan UBS-pankki on saanut muhkeat sakot siitä, että se auttoi rikkaita asiakkaitaan rahanpesussa ja veronkierrossa. Ranskalainen oikeusistuin määräsi UBS:n maksamaan 10 miljoonan euron sakot, joka on Ranskan lain mukaan korkein mahdollinen summa ja historian suurin rangaistus vastaavasta rikoksesta. Asiasta kertovat New York Times ja BBC.

UBS oli saanut Ranskan pankkeja valvovalta viranomaiselta varoituksen sääntöjen vastaisesta toiminnasta vuonna 2007. Viranomaisten mukaan UBS ei kuitenkaan ryhtynyt tarvittaviin toimiin 18 kuukauden kuluessa varoituksesta.

UBS oli auttanut varakkaita asiakkaitaan avaamaan muun muassa Sveitsiin tilejä, joille he saattoivat piilotella varojaan verottajalta. Pankki myös peitteli rahaliikennettä Ranskan ja Sveitsin välillä. Näillä palveluilla oli satoja yksityis- ja yritysasiakkaita.

Minun lisäys: 10 miljoonan ennätys sakot ovat hyötyyn nähden samaa tasoa kun jos miljonääri saa parkkisakon. Eli ei yhtään mitään. Mutta kuten edellinen artikkeli korosti; pankit ovat tominieen näin valtioiden ‘suojeluksessa’, eli niiden toimintaa on seurattu sivusta, ja vasta nyt niihin puututaan joidenkin sisäisten poliitisten jne. syiden takia.

Koko Talouselämän artikkeli täällä…

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply

Comment Spam Blocking by WP-SpamShield