Blog

VAROITUS! Robotit valloittavat maapallon.. tai ainakin työelämän…

Katso mielenkiintoinen video roboteista täällä…

Humans Need Not Apply

Jotkut asiantuntijat pelkäävät, että Suomessa ei tule olemaan tarpeeksi työvoimaa tulevaisuudessa, jotta voimme maksaa nykysukupolvien eläkkeet ja muut hyvinvointivaltion kulut. Itse uskon, että Suomessa tulee olemaan työntekijöitä, mutta valitettavasti ei töitä.

Englannissa tutkijat kävivät läpi 700 eri ammattia. He ennustavat, että noin puolet niistä tullaan korvaamaan roboteilla. Robotit ja automatisointi kehittyvät huimaa vauhtia, ja muutaman kymmenen vuoden päästä ne hoitavat valtaosan töistämme. Tämä takaa sen, että Suomen kaltaisissa pienissä maissa työpaikat tulevat vähenemään entisestään.

Työt saavat ne maat, joilla on kapasiteettia ja tietotaitoa rakentaa isoja automatisoituja tehtaita. Näitä maita ovat tietenkin Kiina sekä muutamat muut isot maat. Montako uutta merkittävää automaattitehdaslinjaa on Suomeen tullut viimeisen kymmenen vuoden aikana? Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa rakentaa sellaisia tehtaita.

Tämä saattaa olla se sudenkuoppa johon meidän pitää varautua eikä niinkään mahdolliseen työvoimapulaan. Suomen on nopeasti vahvistettava niitä teollisuuden aloja jotka meillä vielä on ja löydettävä se oma pieni osaamisen ja tekemisen rako, joka tulee auttamaan meitä selviämään tulevaisuuden haasteista. On täysin mahdollista, että 10–20 vuoden sisällä Suomi saattaa pahimmassa tapauksessa valua krooniseen taantumaan ja suurtyöttömyyteen. Suomesta voi tulla uuden polven kehitysmaa, jossa nähdään nälkää ja eletään kurjuudessa.

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply

Comment Spam Blocking by WP-SpamShield